Kemi
Koncentration
29. august 2005 af
Misser (Slettet)
Hej..
Er der nogle herinde der ved hvordan man regner den aktuelle koncentration af Ca2+ og Cl-. Når man har en blanding af HCl og CaCO3. og man kender n for både CaCO3 og HCl. og mn ved at blandingen er blevet fortyndet med 300 mL vand.
På forhånd mange TAK!
Er der nogle herinde der ved hvordan man regner den aktuelle koncentration af Ca2+ og Cl-. Når man har en blanding af HCl og CaCO3. og man kender n for både CaCO3 og HCl. og mn ved at blandingen er blevet fortyndet med 300 mL vand.
På forhånd mange TAK!
Svar #1
29. august 2005 af IBM (Slettet)
Stofmængden af Ca2+ er i CaCO3 = nCaCO3. Denne stofmængde findes i 300mL vand. Sammenhængen mellem stofmængde, volumen og koncentration i en vandig opløsning af et stof er givet ved:
n=c*V
Isoler c: c = n/V
Koncentrationen af Ca2+ i 300mL:
c = nCa2+/0,300L = xM
Ligeledes ved Cl-.
n=c*V
Isoler c: c = n/V
Koncentrationen af Ca2+ i 300mL:
c = nCa2+/0,300L = xM
Ligeledes ved Cl-.
Skriv et svar til: Koncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
