Matematik
Procenter
29. august 2005 af
Hilano (Slettet)
Hej
"En ny bil koster 120000 kr. Værdien nedskrives hvert år med 15% på selvangivelsen. Angiv vækstraten for bilens værdi." Hvad er dette?
"Hvad er bilen nedskrevet til efter 2 år? - efter 5 år? - efter 10 år? Angiv en regneforskrift for den funktion, der angiver bilens værdi på selvangivelsen x år efter anskaffelsen."
Er det rigtigt, at det er noget i retningen af:
f(x) = 120000 * 15^x
Hvor x er antal måneder/år?
HJÆLP?
"En ny bil koster 120000 kr. Værdien nedskrives hvert år med 15% på selvangivelsen. Angiv vækstraten for bilens værdi." Hvad er dette?
"Hvad er bilen nedskrevet til efter 2 år? - efter 5 år? - efter 10 år? Angiv en regneforskrift for den funktion, der angiver bilens værdi på selvangivelsen x år efter anskaffelsen."
Er det rigtigt, at det er noget i retningen af:
f(x) = 120000 * 15^x
Hvor x er antal måneder/år?
HJÆLP?
Svar #1
29. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Næsten rigtigt.
Det vil være oplagt f.eks. at bruge annuitetsformlen, der siger
K_t = K_0*(1+r)^n
Hvor K_0 er det oprindelige beløb - 120000 -, n er antal terminer, og r er renten; i dette tilfælde 15%, altså 0,15. Så er det bare at sætte ind.
Det vil være oplagt f.eks. at bruge annuitetsformlen, der siger
K_t = K_0*(1+r)^n
Hvor K_0 er det oprindelige beløb - 120000 -, n er antal terminer, og r er renten; i dette tilfælde 15%, altså 0,15. Så er det bare at sætte ind.
Svar #2
29. august 2005 af Hilano (Slettet)
OK.. tak, men hvad er vækstraten så?
Er det de 0,15 et eller andet?
Og når man skal svare på hvad bilen er nedskrevet til efter de 2,5 og 10 år, så sætter man dem bare ind i kapitalfremskrivningsformen?
Er det de 0,15 et eller andet?
Og når man skal svare på hvad bilen er nedskrevet til efter de 2,5 og 10 år, så sætter man dem bare ind i kapitalfremskrivningsformen?
Svar #4
29. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Hvis du vil skrive det som en alm. eksponentiel udvikling, bliver det bare
f(x)=120000*1,15^x
hvor 1,15 er grundtallet.
Og du sætter bare den oplyste år-værdi ind på x's plads, ja.
f(x)=120000*1,15^x
hvor 1,15 er grundtallet.
Og du sætter bare den oplyste år-værdi ind på x's plads, ja.
Skriv et svar til: Procenter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
