Matematik

Hjælp til bevis

01. juni 2012 af mimok (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har om eksponentiel vækst, og jeg skulle lave et bevis for fordoblingskonstanten. (beviset er i det vedhæftede dokument). Men der mangler noget, jeg har ikke fortalt, hvor den første ligning kommer fra. Og det ved jeg ikke, er der nogle, som kan forklare mig det?

Vedhæftet fil: Beviset for T2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2012 af peter lind

Jeg kan altså ikke læse hvad der står i det forfærdelige format, du har brugt.

Hvis du har skrevet funktionen på formen y = b*ax kan du finde fordoblingskonstanten af at 2y = 2*b*ax = b*ax+T hvor T er fordoblingskonstanten Dividerer du med y =b*xa får du 2 = aT. Tag logaritmen på begge sider og du har svaret

Tilsvarende kan du finde svaret hvis du har eksponentialformlen på formen b*ek*x = b*(ek)x


Svar #2
01. juni 2012 af mimok (Slettet)

 Undskyld, jeg er ikke helt med. Jeg har lige læst min matematikbog igen, og dette er hvad jeg har forstået, men jeg er dog ikke sikker: Når e^k er større end 1, er den eksponentielle funktion voksende, og T_2 er den h-værdi, der opfylder ligningen (e^k)^h=2. Ved at indsætte T_2 på h’s plads og isolere T_2 får vi altså: (e^k)^T_2=2

Er dette korrekt?

Jeg har lige omskrevet beviset i en anden format.

Vedhæftet fil:Beviset for T2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #3
01. juni 2012 af peter lind

ja


Svar #4
01. juni 2012 af mimok (Slettet)

Men det lyder lidt anderledes end det, som du har forklaret. Jeg må indrømme, at jeg stadig er lidt forvirret, fordi i #1 skrives det, at jeg skal tage logaritmen af begge sider, men der er ikke beskrevet noget om logaritme i min bog, altså også det jeg skrev i #2.


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. juni 2012 af peter lind

Men der tages logaritmen på begge sider  efter den første <=> i dit bevis i filen


Svar #6
01. juni 2012 af mimok (Slettet)

Når okay. Mange tak!


Svar #7
01. juni 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har nu skrevet det ind. Vil du se, om det stadig har nogle mangler?

Vedhæftet fil:Beviset for T2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #8
01. juni 2012 af peter lind

Det er i orden


Skriv et svar til: Hjælp til bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.