Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Hvordan er proteiner opbygget rent kemisk?

01. juni 2012 af Jessiica (Slettet)

 

Jeg skal forklare hvordan proteiner er opbygget rent kemisk.

Det samme gælder for fedt og kulhydrat, er der nogle der har nogle bud på det ? :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Jeg ved kun hvordan fedt er opbygget, i korte træk. Håber det er til hjælp:

 

Mættet fedt (kød, mejeriprodukter osv.) :

Bindinger: "c-c-c-c" - enkeltbindinger

 

"Bedre fedt" :

Mono-umættet: (olie, fisk, Advokado osv.):

Bindinger "c-c=c-c" - dobbeltbindinger

 

Flere-umættet/poly-umættet: (olie, fisk, Advokado osv.):

Bindinger: "c=c-c=c" - flere bindinger


Svar #2
03. juni 2012 af Jessiica (Slettet)

Jo det gør det da, tusind tak :-)


Skriv et svar til: Hvordan er proteiner opbygget rent kemisk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.