Matematik

f(x)=1342*e^0,00418*x

02. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)
Jeg behøver virkelig hjælp med denne opgave, som lyder:

En funktion f  er givet ved
    
f(x) = 1342*e^0,00418*x

Beregn f(400)
Beregn halveringskonstanten for  f.
Grafen for  f  har en tangent med hældningen  −3 .
Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for denne tangent.

Hvis der er nogen, som gider hjælpe mig, ville det glæde mig ekstremt meget.

Vh
Katrine


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = 400 til beregning af f(400) .

Måske du ikke har skrevet forskriften korrekt, for denne funktion er voksende og har en fordoblingskonstant, ikke en halveringskonstant.

At funktionen er voksende betyder også, at f '(x) > 0 for alle x. Der findes derfor intet punkt på funktionens graf, hvor tangenten har en hældningskoefficient på -3.


Svar #2
02. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet)

Har vedhæftet et billede af regnestykket, så det hele bedre kan ses ;) og ja, jeg havde nok ikke skrevet forskriften helt korrekt :) 

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, funktionen er jo

f(x) = 1342 · e-0,00418·x

Beregn f(400) ved at indsætte x = 400 i forskriften

Benyt, at halveringskonstanten for en eksponentialfunktion b · e-kx er

x1/2 = ln(2) / k .

Løs til sidst ligningen f '(x) = -3


Svar #4
02. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet)

mener du ikke at halveringkonstanten er ln(½) / k

men ja, jeg ser at mange benytter formlen ln(½) / a .. det er vist nok ikke det samme, fordi a er e^k? eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nek, med denne definition, hvor k > 0, er udtrykket for halveringskonstanten som angivet i #3. Hvis vi havde kaldt -k for k ville det være ln(1/2) / k . Bemærk, at ln(1/2) = -ln(2) .


Skriv et svar til: f(x)=1342*e^0,00418*x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.