Matematik

Hældning?

02. juni 2012 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, Jeg har svært ved den her opgave, da der ikke er 2 punkter jeg kan gå ud fra :/.. nogen der kan hjælpe.

Grafen for funktionen f(x)=x^2-7x+1 har en tangent t med hældningen 3
A)Bestem en ligning for tangentebn t


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2012 af mathon

 

                                                  f '(xo) = 2xo - 7 = 3


Svar #2
02. juni 2012 af warz0ne (Slettet)

dvs du har først differentieret ligningen.. og derefter løser den med = 3 .. ?? eller ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2012 af jnl123

ja - så finder du x0 - et x-koordinat hvor hældningen af f(x) er lig 3. Derefter kan du finde y0 ved sætte x0 ind i f(x). Så har du et punkt (x0,y0) og en hældning 3, som du kan bruge til at konstruere en ret linje (som så er tangent til f med hældning 3)


Skriv et svar til: Hældning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.