Kemi
Hjælp til redox
29. august 2005 af
Light (Slettet)
Hej!
Har siddet og bøvlet med denne her redox, og kan ikke få den til at stemme overens med det facit.
Brˉ + BrO3ˉ → Br2
Ox.tal:
Br: -1, BrO3ˉ: Br=5, Br2= 0
Samlet stigning = samlet fald.
h= +4
v= -1
5Brˉ + BrO3ˉ → Br2, facitlisten vil have Br2 til at hedde 3Br2...
Nogle der kan hjælpe mig med det sidste?
Har siddet og bøvlet med denne her redox, og kan ikke få den til at stemme overens med det facit.
Brˉ + BrO3ˉ → Br2
Ox.tal:
Br: -1, BrO3ˉ: Br=5, Br2= 0
Samlet stigning = samlet fald.
h= +4
v= -1
5Brˉ + BrO3ˉ → Br2, facitlisten vil have Br2 til at hedde 3Br2...
Nogle der kan hjælpe mig med det sidste?
Svar #1
29. august 2005 af Light (Slettet)
kan se mine skrift ikke kan formaters over til hjemmesiden...
Start reaktionen:
Br(-) + BrO3(-) --> Br2
Facit:
5Br(-) + BrO3(-) + 6H+ --> 3Br2 + 3H2O
Hjælp være meget velkomment!
Start reaktionen:
Br(-) + BrO3(-) --> Br2
Facit:
5Br(-) + BrO3(-) + 6H+ --> 3Br2 + 3H2O
Hjælp være meget velkomment!
Svar #2
29. august 2005 af IBM (Slettet)
6H+ + BrO3- + 5Br- --> 3Br2 + 3H2O
Reduktion: Br 5 ned * 1
Oxidation: Br 1 op * 5
Ladning Venstre Side: -6
Ladning Højre Side: ingen
Da det er en sur opløsning, afstemmes der med 6H+ på VS. For at afstemme hydrogen og oxygen afstemmes med 3H2O på HS.
Reduktion: Br 5 ned * 1
Oxidation: Br 1 op * 5
Ladning Venstre Side: -6
Ladning Højre Side: ingen
Da det er en sur opløsning, afstemmes der med 6H+ på VS. For at afstemme hydrogen og oxygen afstemmes med 3H2O på HS.
Skriv et svar til: Hjælp til redox
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
