Matematik

Trigeometrisk funkt.

02. juni 2012 af Lescort - Niveau: A-niveau

Hej,

 

Er der nogen der har lyst til at hjælpe mig med den trigeometriske funk.?

 

4sin(x)cos(x)=tan(x)

jeg har prøvet at gøre således at jeg laver tangent om til sin(x)/cos(x) og få cos(x) til at gå ud med hinanden, og jeg ender med en funktion jeg ikke kan komme videre med 4sin(x)=sin(x). er jeg helt galt med det?

 

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2012 af SuneChr

tg x = sin x / cos x      ja. den er god nok.

Indsæt dette på højre side.

Forkort med sin x

Så får du en cos2 x  som let løses.


Svar #2
02. juni 2012 af Lescort

tak, jeg kan alligevel ikke finde ud af det. når jeg forkorte sin væk, har jeg cos(x)=1/(4cos(x) !!


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2012 af SuneChr

4·cos x / 1  =  1 / cos x

Gang over kors og genlæs # 1, sidste linje.


Svar #4
02. juni 2012 af Lescort

mange tak


Skriv et svar til: Trigeometrisk funkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.