Kemi

Alger, pH

03. juni 2012 af HE1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp til at besvare delspørgsmål 3 og 4 - opgaverne kan findes i vedlagte fil 

Vedhæftet fil: Alger, pH....docx

Brugbart svar (3)

Svar #1
03. juni 2012 af mathon

 

                                                             H2CO3 (aq)   +   H2O (l)   <--->    HCO3- (aq)   +   H3O+ (aq)   
aktuellemolariteter i ligevægt:                             x·cs                                        (1-x)·cs     

 

               pufferligningen giver
                                                            pH = pKs + log((1-x) / x        

                             hvoraf

                                                                 x = 1/(1+10pH-pKs) = 1/(1+108,0-6,52)  =  0,033

                                                                 1 - x = 1 - 0,033 ≈ 0,97
 

               ved pH = 8,0
                                                            [HCO3- ] = 0,97·c(H2CO3]

                                                                                     


                                                                


Svar #2
03. juni 2012 af HE1234 (Slettet)

Men hvilken talværdi har c(H2CO3]?


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. juni 2012 af mathon

                               der spørges kun om, hvor stor en del (= decimalbrøkdel)
                               af carbonsyren forekommer som hydrogencarbonat

hvorfor
                               jeg måske ikke skulle have tilføjet de to sidste linjer


Svar #4
03. juni 2012 af HE1234 (Slettet)

Ok - så giver det mening. Mange tak for hjælpen :-)

 


Svar #5
03. juni 2012 af HE1234 (Slettet)

Hvad med delspørgsmål 4?


Brugbart svar (2)

Svar #6
04. juni 2012 af mathon

     

               vækstraten siger noget om den procentvise ændring i antal planter pr. dag
               som jo godt kan være nedadgående
               selv om de eksisterende planter endnu producerer øget biomasse

               indtil algetætheden har nået et trivslesmæssigt optimum,
               hvorefter nedgangen i biomasse bliver betragtelig


Skriv et svar til: Alger, pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.