Matematik

Funktion - graf.

03. juni 2012 af Mettexd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, har siddet og regnet en opgave, men er i tvivl om den er korrekt:

En fuktion er givet ved f(x)=4*a^x,
hvor a er et positivt tal. Grafen for denne funktion går igennem punktet (2,100)

Bestem tallet a.

Jeg har så sagt 100=4*a^2
                          100/4 = a^2
                             25 = a^2
                              √25 = 5
                                a = 5

Er dette korrekt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af nielsenHTX

ja det er korrekt.

men du skal undgå denne linje

√25 = 5

skriv i stedet

 a^2=25

a=√25=5

 


Skriv et svar til: Funktion - graf.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.