Kemi

Stofmængden af svovlatomer

03. juni 2012 af maria198 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Er i gang med en opgave der lyder:

Du har et stykke fast svovl, der indeholder 1,34 x 1024 svovlatomer

 

c) Beregn stofmængden af svovlatomer

 

d) Beregn antallet af svovlmolekyler i svovlstykket

 

Ved ikke hvor jeg skal begynde - Hjælp, TAK!  


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af mathon

du ved jo at
                        1 mol svovl  indeholder NA atomer
          og 
                         at svovl danne 8-atomige molekyler S8          


Svar #2
03. juni 2012 af maria198 (Slettet)

Jeg ved at facit for c) er 2,23 og facit for d) er 1,68 x 1023 stk.

 

Men jeg kan ikke komme frem til disse tal?

Hvordan stiller jeg det op?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2012 af mathon

c) Beregn stofmængden af svovlatomer

                          n = (1,34 x 1024) / (6,02214·1023 mol-1) = 2,22512 mol ≈ 2,23 mol


d) Beregn antallet af svovlmolekyler i svovlstykket

                          N = 1,34 x 1024 / (8 molekyle-1) = 1,675·1023 molekyler ≈ 1,68·1023 molekyler


Svar #4
03. juni 2012 af maria198 (Slettet)

Tak!


Svar #5
03. juni 2012 af maria198 (Slettet)

Når jeg trykker c) ind på min lommeregner bliver facit: 2,225913621 x 1046    ?????


Skriv et svar til: Stofmængden af svovlatomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.