Fysik

Datering af kulstof 14

03. juni 2012 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har beregnet %-delen af C-14 aktivitet i Noahs hus (200 år gammelt) ..
 

Jeg har sendt min udregningsmåde  i et dokument i denne besked, og i dokumentet har jeg er par spørgsmål, som jeg håbede nogen gad hjælpe mig med ..

Vedhæftet fil: Til Anne.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af peter lind

Kan du ikke vedlægge den fil i et læseligt format ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:aldersbestemmelse_C14.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2012 af peter lind

Der er brugt at ln(x) = ln(10)*log(x)

ln(10) erstattes ikke med halveringstiden. Der bruges at k =  ln(2)/T½.

Der er ingen grund til at lave det om til sekunder. Det vil bare betyde at tiden angives med en tidsenhed, som ikke rigtig siger en noget.

At resteaktiviteten er 98% betyder at A/A0 = 0,98


Svar #4
03. juni 2012 af came (Slettet)

Tak for hjælpen!

Men hvis k = ln(2)/T 1/2 - hvorfor bruges der så i mine beregniner t 1/2/ln(2)? Altså omvendt? Har det noget at gøre med at det er 1/k?

 

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2012 af mathon

                                       

                                                    k = ln(2 ) / T½                  1/k = T½ / ln(2)


Svar #6
03. juni 2012 af came (Slettet)

I det allersidste af mine beregninger:

log(A0/A)=200/19000

A0/A=1,025

A/A0= 0,98 = 98 %

 

Hvordan sker det sidste? At jeg fjerner log og får byttet om på tæller og nævner? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2012 af peter lind

log(A0/A)=200/19000 <=> A0/A = 10200/1900, hvilket kan slås op på en lommeregner

A0/A = 1,025 <=> A/A0 = 1/1,025


Skriv et svar til: Datering af kulstof 14

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.