Matematik

Ligningen for tangenten

03. juni 2012 af ilubabs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.
Jeg er lidt usikker på om jeg har regnet denne opgave rigtig, håber nogle vil kigge på den, tak :-)

 

En funktion er givet ved f(x) = 2x2 - 5x + 6

Bestem ligningen for tangenten gennem punktet (2,f(2))

Anden koordinat er:
2 · 22 - 5 · 2 + 6 = 4

 

Først differentiere jeg funktionen f(x) = 2x2 - 5x + 6
                                                     f'(x) = 4x - 5

Så finder jeg hældningen gennem mit punkt, da jeg ved at f' er hældningen på tangenten.

f'(2) = 4 · 2 - 5 = 3 som er hældningen (altså a)

 

y = ax + b

4 = 3 · 2 + b
4 - 6 = b
-2 = b

 

Ligningen for tangenten:

y = 3x - b

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af peter lind

Ligningen for tangenten er 3x+b, hvor du så skal indsætte den værdi af b som du lige har beregnet


Svar #2
03. juni 2012 af ilubabs (Slettet)

3x - 2


Svar #3
03. juni 2012 af ilubabs (Slettet)

kan du hjælpe med at løse denne her opgave ?? se vedhæftet

f(x) = 0 det er der hvor grafen skærer x aksen i nu og det gør den to steder, men hvad er resultatet?

f'(x) = 0 det er der hvor grafen vender, og går ned, men hvad er resultatet?

Vedhæftet fil:dd.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #4
03. juni 2012 af peter lind

Ja til begge de indledende spørgsmål. Du skal blot aflæse x koordinaten for de relevante punkter


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. juni 2012 af solsorten1 (Slettet)

f(x) = 0 betyder når y = 0, kendes bedre ved skæring med x-aksen

x = -3

x = 8

f'(x) = 0 betyder at hældningen på tangenten er 0

x = 3


Svar #6
03. juni 2012 af ilubabs (Slettet)

f(x) = 0

x = 8 og x = -3

f'(x) = 0

x = 3

 

er det bare det?


Svar #7
03. juni 2012 af ilubabs (Slettet)

Okay tak for hjælpen #4 og #5


Skriv et svar til: Ligningen for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.