Matematik

Hvordan finder man a og b ved en potentisk funktion

03. juni 2012 af Bratee (Slettet)

Hvis man har oplyst, at f(x)=b*x^a

Og f(2)=2 og f(4)=16

 

Hvordan finder man så a og b?

 

Jeg ved godt hvordan man gør det for eksponentielle.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af NejTilSvampe

Du stiller to ligninger med to ubekendte op. Denne metode virker UANSET om det er eksponentiel eller potens eller noget helt 3. eller 4.

2 = b*2^a

16 = b*4^a

løs ligningssystemet mht. a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2012 af NejTilSvampe

del ligning 2 med ligning 1 :

16 / 2 = (b*4^a) / (b*2^a)

8 = (b/b)*(4/2)^a

8 = 2^a => a = 3

Substituer a tilbage i den først ligning:

2 = b*2^3 => b = 2/2^3 = 1/(2^2) = 1/4


Skriv et svar til: Hvordan finder man a og b ved en potentisk funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.