Matematik

trigonometri uden hjælpemidler.

03. juni 2012 af camillaaaaaa1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har lige en opgave som skal løses uden hjælpemidler. Jeg er derfor lidt i tvivl om hvordan man løser den uden lommeregner når man fx. får udleveret en opgave som :

I en trekant ABC kendes følgende størrelser:
sin(B)=0,5
a=4
c=10

bestem arealet.
altså jeg er godt klar over at når det handler om arelaer så er det: 1/2 *g*h*sin(0,5)
men mit problem er bare at jeg kun kan det på lommeregner, og sidder lige nu med en opgave uden hjælpemidler :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af jnl123

det er heller ikke så nemt at regne sin(0,5) uden en lommeregner..

sin(B) = h/a    =>      h = sin(B)*a


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2012 af SuneChr

Arealet = ½·a·c·sin B

Det skulle være muligt, uden hjælpemidler, at regne dette ud.

Bemærk, at der er to trekanter, som opfylder sin B = ½

# 1  Det er  sin B = ½           B = 30 ∨  B = 150o


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2012 af peter lind

Arealet er ½*produktet af 2 sider*sinus af mellemliggende vinkler. Alle de 3 faktorer står i opgaven, så det er bare at gå i gang


Svar #4
03. juni 2012 af camillaaaaaa1234 (Slettet)

dvs h/a  giver altså sinus ? 

Jeg forstår det ikke helt, kan du måske skære det lidt ud ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2012 af jnl123

øverste linje i #2   :)


Svar #6
03. juni 2012 af camillaaaaaa1234 (Slettet)

#3


Arealet er ½*produktet af 2 sider*sinus af mellemliggende vinkler. Alle de 3 faktorer står i opgaven, så det er bare at gå i gang.

det nemt at sige, svært at udfører. hvordan vil du regne sinus ud uden lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Man skal ikke beregne sin(0,5) . Derimod bør man vide, at sin(30º) = 0,5 , selv om det dog ikke skal bruges direkte i opgaven.

#6

Benyt, at

A = (1/2)·hc·c = (1/2)·a·sin(B)·c

Indsæt de tre kendte størrelser, a = 4, c = 10 og sin(B) = 0,5. Der skal ikke beregnes nogen sinus. Sinus til vinkel B er givet i opgaven.


Svar #8
03. juni 2012 af camillaaaaaa1234 (Slettet)

nåår oki, men hvad står  lille c for ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. juni 2012 af jnl123

a, b og c er sidelængder

A, B og C er vinkler


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Lille c er længden af den side, der ligger over for vinkel C. I opgaven står der c = 10 .


Svar #11
03. juni 2012 af camillaaaaaa1234 (Slettet)

hvordan finder man højden i en trekant ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. juni 2012 af jnl123

#11

 

se #1 :)


Skriv et svar til: trigonometri uden hjælpemidler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.