Matematik

Logaritmer

03. juni 2012 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis jeg har log(x)=1,025 - hvordan fjerner jeg så log? Hvad er det modsatte?

 

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at log(x) og 10x er hinandens omvendte funktioner. Det betyder, at 10log(x) = x .


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2012 af SuneChr

log x = 1,025   ⇔   x  =  101,025

I gamle dage, før lommeregnerens og computerens tid, hed det antilogaritmen, når man skulle den anden vej rundt. Det hedder det så stadigvæk, men er ikke ret meget benyttet i talesproget.


Svar #3
03. juni 2012 af came (Slettet)

Hmm, kan ikke få det til at passe .. Mit problem er:

log(A0/A)=200/19000

A0/A=1,025

A/A0= 0,98 = 98 %

Jeg kan ikke lige se hvordan 1,025 bliver til 0,98 og hvorfor der bliver byttet rundt på tæller og nævner? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis log(A0/A) = 200/19000, er A0/A = 10200/19000 = 1,0245 , og A/A0 = 1/1,0245 = 0,976 = 97,6%


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.