Matematik

Eksponentiel funktion (finde x)

03. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Til skriftlig matematik eksamen. når man skal finde x i en eksponentiel funktion, skal man så skrive hele regningen ud. eller kan man nøjes med at skrive:

 

x = log(y/b) / log(a) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af SuneChr

y = b·ax  ⇔  log y = log b + x·log a   ⇔   x  =  (log y - log b) / log a

Her viser du, at kunne bruge logaritmesætningerne, og at slutningerne går begge veje.


Svar #2
03. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet)

Behøver jeg så også at sætte tal i, eller kan jeg nøjes med at skrive den formel du har skrevet, også herefter bare bruge den med x = ( y/b) / log(a) 


Svar #3
03. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det afhænger af, hvorledes opgaven er formuleret. Hvis det drejer sig om at løse en ligning, dvs findes det x, hvor y har en bestemt opgivet værdi, skal man indsætte de relevante tal og beregne x.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion (finde x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.