Matematik

Et spørgsmål!

03. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan griber jeg det sidste spørgsmål i denne opgave an? (Jeg har vedhæftet et billede af selve opgaven)

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2012 af mette48 (Slettet)

Hvis der skal være netop 2 løsninger til en trediegradsligning har grafen x-aksen som tangent.

Du har tidligere fundet max og min der hvor kurven har vndrette tangenter, Er en af dem ikke x-aksen?


Svar #2
04. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet)

lokalt max x = 1,5 , f(1,5) = 2

lokalt min x = 2,5 , f(2,5) = 1

Så nej, en af dem er ikke x-aksen ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om funktionen f(x) = 2x3 -12x2 +(45/2)x -(23/2) . Man laver monotoniundersøgelse for f(x) ved først at løse ligningen f '(x) = 0 . Vi har

f '(x) = 6x2 -24x + (45/2) = 0 ⇒x2 - 4x + (15/4) = 0 ⇒ x = (4 ±√(16 -15))/2 = 2 ± (1/2)

Den afledede har da fortegnsvariationen + 0 - 0 +

med lokalt maksimum 2 for x = 3/2 , og lokalt minimum 1 for x = 5/2 .

Hvis k < 1 har ligningen f(x) = k netop een løsning. Hvis 1 < k < 2 har ligningen f(x) = k hele 3 forskellige løsninger, og hvis k > 1 har ligningen f(x) = k netop een løs. Hvis k = 1 eller hvis k = 2 har ligningen f(x) = k netop 2 løsninger.

I #1 tænker Mette på, at grafen for funktionen skal have lokalt ekstremum i et punkt x , hvor f(x) = k .


Skriv et svar til: Et spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.