Matematik

fordoblings- og halveringskonstant

04. juni 2012 af hejhejeeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan man beregne fordoblingskonstanten og halveringstkonstanten ud fra to punkter på en graf?

- Uden hjælpemidler :) !!!!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2012 af mathon

  ud fra de to punkter
  beregner du a
                              i             
                                               f(x) = y = b·ax

                                               y2/y1 = aΔx
                                                              

                             hvis
                                           a>1 er f(x) voksende                          X2 = log(2) / log(a)

                                           0<a<1 er f(x) aftagende                     X½ = log(1/2) / log(a)

 


Svar #2
04. juni 2012 af hejhejeeee (Slettet)

UDEEEEEEEN HLÆLPEMIDLER..........................

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2012 af mathon

                oplys dit eksempel
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2012 af Bibben123 (Slettet)

Som jeg ville gøre:

Finde to punkter på Y-Aksen, hvor det første punkt bliver fordoblet til det næste punkt. Man finder fx 2 og 4. Derefter går man ud fra de to punkter på y aksen, indtil man rammer grafen og går ned og rammer x-asken.

Når disse to punkter er kendt, gælder der at: T2 = X2 - X1


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2012 af mathon

   

                         ...det var jo et krav om to helt specifikke punkter, som #0 intet antyder om foreligger oplyst


Svar #6
04. juni 2012 af hejhejeeee (Slettet)

Intet krav om noget.....

#4 Tak for det :) lige hvad jeg havde brug for..


Skriv et svar til: fordoblings- og halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.