Matematik

Rentesregning

05. juni 2012 af RobinBoetcher (Slettet)

Bevis sætningen for ydelseformlen dvs.
y=Ao·r/(1-(1+r)^(-n) )

Ved at anvende følgende ligning:

An=y ((1+r)^n-1)/r

Giv eksempel på anvendelse af Ao til at bestemme opbygning af en amortisationsplan

Dette er et delspørgsmål til min mat b mundtlige eksame og er virkelig på barbund i dette spørgsmål. Ville være yderst taknemlig hvis nogen kunne forklare mig hvad jeg skal gøre på forhånd tak! ;)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af mathon

  den generelle formel

                                        Ap = y·[(1+r)p - (1+r)p-n] / r           opgjort lige efter p'te ydelse
  som for p=0
  giver
                                        A0 = y·[(1+r)0 - (1+r)0-n] / r

                                        A0 = y·[1 - (1+r)-n] / r
  hvoraf
                                        y = (A0·r) / [1 - (1+r)-n]


Svar #2
05. juni 2012 af RobinBoetcher (Slettet)

Tusind tak, men eftersom mit abstraktionsniveu ikke ligger så højt er der så en mere dybde gående forklaring? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2012 af mathon

          ja
                    hvis du kender til teori om kvotientrækker

 


Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.