Matematik

grundmængde

05. juni 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Hvad er grundmængden til denne ligning?

log(3-x) – log(x) = -2

Mit bud er: er det [0;3] ?

Håber på respons.

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af peter lind

Brug at indmaden i logaritmefunktionen skal være positiv


Svar #2
05. juni 2012 af Jelly (Slettet)

Så er det vel fint nok det jeg har skrevet, altså at log skal være positiv alt R\ [0;3] ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2012 af peter lind

Det er det ikke logaritmefunktionen men indmaden i de 2  logaritmefunktioner. der skal være positive. For x= 0 eller x=3 bliver indmaden i en af logaritmefunktionen 0 og det må de ikke være


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2012 af SuneChr

Det skulle så være klart, at grundmængden er  { x |  3 - x > 0  ∧  x > 0 }  som igen kan skrives ...................


Svar #5
05. juni 2012 af Jelly (Slettet)

er grundmængden så x<3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2012 af peter lind

Du har selv skrevet  i #4 at der også skal gælde x>0


Skriv et svar til: grundmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.