Matematik

Potens sammenhæng

05. juni 2012 af drydry90 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan gør man rede for en potenssammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af WHiP (Slettet)

f(x)=b*xa, her skal du komme ind på hvilken betydning det har for funktionen hvis a=0 og b=0 og heraf skal du komme ind på hvilke krav du sætter til a og b i funktionen og heraf vise hvordan man bestemmer a og b ud fra to punkter. Endvidere skal du komme ind på påvisning af potenssammenhæng på dobbeltlogaritmisk papir.  Hvis du har haft om definitions- og værdimængde så er det også en god idé at snakke om dem for en potensfunktion. Hvis tid tillader kan du vise at når x vokser med en faktor h så vokser f(x) med en faktor ha, ellers kan du gå ind og snakke om nogle modeller der beskrives ved en potensfunktion.


Svar #2
05. juni 2012 af drydry90 (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2012 af WHiP (Slettet)

Jeg glemte at tilføje at du skal komme ind på beregning af a og b ud fra to punkter. Denne er er nok den vigtigste.


Skriv et svar til: Potens sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.