Matematik

Reducér

05. juni 2012 af AfghanerArian (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Der er en opgave her, som jeg ikke forstår.

Den lyder sådan:

Gang ind i paranteserne, og reducér:

3(4 - x) + 5x.

Håber I hurtigst muligt svare, da det er til i morgen, og der er mange andre opgaver, jeg også ska' lave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

3(4 - x)+5x = 12-3x+5x  = 12-8x

 


Svar #2
05. juni 2012 af AfghanerArian (Slettet)

Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

Må jeg spørge, hvad du ikke helt forstår ved at gange ind i parenteserne for dernæst at reducere? 


Svar #4
05. juni 2012 af AfghanerArian (Slettet)

Jeg ved godt, hvordan man ganger ind i paranteserne, men jeg har aldrig før prøvet at reducér et udtryk før, så derfor, var jeg i tvivl om, hvordan man gøre det.

- Men hvordan fandt du frem, ril at det gav: 12-8x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

#4

Det skal det heller ikke give. Det var mig, der var lidt for hurtig. Det skulle gerne give 12+2x, da -3x+5x = 2x.


Svar #6
05. juni 2012 af AfghanerArian (Slettet)

Men altså.. -3x+5x, hvordan kan det give 2x? Der er jo et plustegn, imellem 13x+5x? Skal det så ikke give 8x?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

Der står et minus i parentesen. Fortegnene er således: (+)12-3x+5x


Svar #8
05. juni 2012 af AfghanerArian (Slettet)

Nåår ja. Tak skal du have, Nu er jeg med.


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.