Kemi
bar om til atm
30. august 2005 af
PreXus (Slettet)
hej
Sidder ligemed en opgave hvor jeg meget gerne skulle have omregnet et tal til atm. Kan seimpelthen ikke huske hvordan man gør og om det kan lade sig gøre?
Nogen der kan hjælpe?
Sidder ligemed en opgave hvor jeg meget gerne skulle have omregnet et tal til atm. Kan seimpelthen ikke huske hvordan man gør og om det kan lade sig gøre?
Nogen der kan hjælpe?
Svar #2
30. august 2005 af Epsilon (Slettet)
" En dag skulle en elev opsøge informationer om sammenhængen mellem trykenhederne 'bar' og normalatmosfære ('atm').
Initiativrig som vedkommende var, forekom det oplagt, at første skridt måtte være at finde Databog Fysik Kemi frem. Dernæst begyndte vedkommende at spekulere lidt over, hvor man monstro kunne tænkes at opsøge informationer om trykenheder. Som førstegangsbruger læste vedkommende naturligvis i indholdsfortegnelsen, at enheder og grundstofdata findes på de første ca. 15 sider, og så fik vedkommende det geniale indfald at slå op under "Andre enheder". Under trykenheder stod minsandten at læse, at
1 bar = 10^5 Pa
1 normalatmosfære (atm) = 101,325kPa
"Nuvel", tænkte vedkommende. "Eftersom 1kPa = 1000Pa, ved vi nu, at
1atm = 1,01325*10^5 Pa = 1,01325bar
Det var vel nok herligt. Så behøver vi blot at konvertere enheden bar til normalatmosfære",
1bar = (1/1,01325)atm = 0,9869...atm
Da vedkommende så havde gjort alt dette og derigennem var blevet lidt klogere på en af de anvendelsesmuligheder, som Databogen rummer, tænkte vedkommende ved sig selv:
" Hvor var det godt, at jeg ikke spurgte i første omgang, men i stedet gav det en chance selv. "
//Singularity
Initiativrig som vedkommende var, forekom det oplagt, at første skridt måtte være at finde Databog Fysik Kemi frem. Dernæst begyndte vedkommende at spekulere lidt over, hvor man monstro kunne tænkes at opsøge informationer om trykenheder. Som førstegangsbruger læste vedkommende naturligvis i indholdsfortegnelsen, at enheder og grundstofdata findes på de første ca. 15 sider, og så fik vedkommende det geniale indfald at slå op under "Andre enheder". Under trykenheder stod minsandten at læse, at
1 bar = 10^5 Pa
1 normalatmosfære (atm) = 101,325kPa
"Nuvel", tænkte vedkommende. "Eftersom 1kPa = 1000Pa, ved vi nu, at
1atm = 1,01325*10^5 Pa = 1,01325bar
Det var vel nok herligt. Så behøver vi blot at konvertere enheden bar til normalatmosfære",
1bar = (1/1,01325)atm = 0,9869...atm
Da vedkommende så havde gjort alt dette og derigennem var blevet lidt klogere på en af de anvendelsesmuligheder, som Databogen rummer, tænkte vedkommende ved sig selv:
" Hvor var det godt, at jeg ikke spurgte i første omgang, men i stedet gav det en chance selv. "
//Singularity
Skriv et svar til: bar om til atm
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
