Matematik

potens opg.

05. juni 2012 af sese11 (Slettet)

Har svært ved udregning af den her opg. Håber der er nogen der vil hjælpe

Hænger vi et lod op i en snor og måler hvordan svingningstiden T for små svingninger afhænger ad snorlængden, så finder vi en afhængighed af formen

T=2,002*L^0,5          Hvor T er målt i sekunder og L er målt i meter.

1) Hvor mange procent vokser svingingstiden hvis snortlænden fordobles?

2) Hvis vi vil have et pendul der svinger 1 gang i sekundet, hvad skal snorlængden så være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Beregn

[ (T(2L) - T(L)) / T(L) ] · 100% , dvs

[ 20,5 - 1 ] · 100%

2) Løs ligningen        2,002 · L0,5 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2012 af peter lind

1) Find T2 for L dobbelt så stor. Del resultatet med  den oprindelig formel. NB L går ud i beregningen

2) løs ligningen 1 sekund = 2,002*L½


Svar #3
05. juni 2012 af sese11 (Slettet)

hvofor trækker du -1 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Fordi der divideres med T(L) :

[ (T(2L) - T(L)) / T(L) ] · 100% = [ (2,002·(2L)0,5 - 2,002·L0,5) / (2,002·L0,5) ] · 100%

                                                    = [ 20,5 - 1 ] · 100%


Svar #5
05. juni 2012 af sese11 (Slettet)

har fået det til ca. 41 %

hvad fortæller det tal her så?, at hvergang vi fordobler vores længde, vil y-værdien øges med ca. 41 %?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, lige præcis. y-værdien er svingningstiden.


Svar #7
05. juni 2012 af sese11 (Slettet)

okay, mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: potens opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.