Matematik

Middelværdi?

06. juni 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg håber nogle kan komme med hints til denne opgave.

Ved en produktion af maskinfremstillede bolte har 14% af boltene en længde på højst 12,45cm og 87,2% en længde på højst 12,60cm. Længden af en bolt antages at være normalfordelt.

Bestem middelværdi og spredning for denne fordeling?

Hvor mange procent af boltene har en længde mellem 12,50cm og 12,55cm ?

 

Håber på respons!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis fordelingen har middelværdi μ og spredning σ , giver oplysningerne i opgaven, at

(1/2)·(1 + erf((12,45cm-μ)/(σ√2))) = 0,14 , og

(1/2)·(1 + erf((12,60cm-μ)/(σ√2))) = 0,872


Svar #2
06. juni 2012 af Jelly (Slettet)

Okay tak!

Hvad med delopgave b) ? hvordan gør man der?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når man har bestemt μ og σ , beregner man procentdelen mellem 12,50 og 12,55 ved

[ (1/2)·(1 + erf((12,55cm-μ)/(σ√2))) - (1/2)·(1 + erf((12,50cm-μ)/(σ√2))) ] · 100%


Svar #4
06. juni 2012 af Jelly (Slettet)

Hvordan skal "erf" i #3 forstås?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Funktionen erf(x) defineres således

\operatorname{erf}(x) = \frac{2}{\sqrt{\pi}}\int_{0}^x e^{-t^2} dt.


Skriv et svar til: Middelværdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.