Matematik

differentiering

06. juni 2012 af jyden90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Ska vise at man ved at differentiere ln(w)=ln(1-a)+ln(A)+a*ln(K)-a*ln(L) (a er en konstant) får dw/w=a*dK/K-a*dL/L. Hvordan viser jeg det? Er der en der ka vise mig beregningsgangene?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Jeg formoder, at også A er en konstant, og at w, K og L er funktioner en variabel x. Så finder vi ved at differentiere

(1/w)·dw/dx = a·(1/K)·dK/dx - a·(1/L)·dL/dx , eller

dw/w = a·dK/K - a·dL/L


Svar #2
10. juni 2012 af jyden90 (Slettet)

Ja, A er også en konstant - sorry.

Det fremgår ikke af opgaveteksten, at w, K og L er funktioner af nogen variabel. Men det er altså en nødvendig forudsætning for at resultatet bliver som ønsket, ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis man antager, at w, K og L er funktioner af en variabel, bliver differentialet som vist i #1. Hvis, for eksempel, K er en konstant, er differentialet dK jo så 0.


Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.