Kemi
Syrer / Opløsningsberegninger
30. august 2005 af
Jensus (Slettet)
Hejsa. 3 spørgsmål som volder mig stort besvær:
1) Hvor mange g H2SO4 er der i 135 mL 0,25 M H2SO4 opløsning?
2) Hvor mange ml 6.00 M HCL skal der bruges for at fremstille 200 ml 0,03 M HCL ved fortynding med vand?
3) En 35 vægt% svovlsyre har massefylden 1,260. Hvor mange ml af denne syre skal man bruge til fremstilling af 1 liter 1 M svovlsyre?
Lidt hjælp ville være meget værdsat! :)
1) Hvor mange g H2SO4 er der i 135 mL 0,25 M H2SO4 opløsning?
2) Hvor mange ml 6.00 M HCL skal der bruges for at fremstille 200 ml 0,03 M HCL ved fortynding med vand?
3) En 35 vægt% svovlsyre har massefylden 1,260. Hvor mange ml af denne syre skal man bruge til fremstilling af 1 liter 1 M svovlsyre?
Lidt hjælp ville være meget værdsat! :)
Svar #1
30. august 2005 af IBM (Slettet)
1) n = c*V og m = n*M
2) n = c*V og V = n/c
3) 1L af svovlsyren vejer 1260g, heraf er 35% svovlsyre, dvs. 441g. Det giver følgende stofmængde svovlsyre i en L:
n = 441g/98,079g/mol = 4,5mol
Ovenstående stofmængde var i en L, det giver følgende konc. af H2SO4:
c = 4,5mol/1L = 4,5M
Gør nu som i 2)
2) n = c*V og V = n/c
3) 1L af svovlsyren vejer 1260g, heraf er 35% svovlsyre, dvs. 441g. Det giver følgende stofmængde svovlsyre i en L:
n = 441g/98,079g/mol = 4,5mol
Ovenstående stofmængde var i en L, det giver følgende konc. af H2SO4:
c = 4,5mol/1L = 4,5M
Gør nu som i 2)
Svar #2
22. august 2011 af destijl (Slettet)
Så svaret er bare, at der skal bruges 1 liter af den 35 % svovlsyre? V=1 L?
Skriv et svar til: Syrer / Opløsningsberegninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
