Matematik

Hjælp til trigonometri spørgsmål :)

07. juni 2012 af andreakristensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey alle :-) !! Håber i er friske..

Jeg sidder lige og døjer med det sidste spørgsmål i denne opgave:

I en trekant ABC er AB =8, BC =12 og AC =16. B

a) Bestem vinkel A .

Har fået 46.57 grader 

Fodpunktet for højden fra B kaldes H (se figur).

b) Bestem arealet af trekant ABH .

Har fået 15.95

Et andet punkt G placeres på linjestykket AC .
c) Bestem AG , så arealet af trekant ABG er lig 20.

Dette spørgsmål er jeg helt på bar bund i ^ 

nogle som kan forklare? :)

Knus!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2012 af 012343210

regnede lige dine resultater efter og med afrundinger passer det meget godt.

c) finder først hvor meget abg er større end abh:

20-15,95=4,04

arealet af en ret vinklet trekant (HGB):

0,5*HB*HG=4,04

HB kender du fra b) så kan du løse længden af HG og den skal så bare lægges til AH for at få AG


Svar #2
07. juni 2012 af andreakristensen (Slettet)

Du sku for nice!! Thanks


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2014 af 123434 (Slettet)

Hvordan får du b til 15.95?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Arealet af trekant ABH er

        A = (1/2)·|AB|·sin(A)·|AB|·cos(A) = (1/2)·|AB|2·sin(A)·cos(A) = 15,976 .


Skriv et svar til: Hjælp til trigonometri spørgsmål :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.