Matematik

Georg Mohr 2009 opg. 20

07. juni 2012 af anonym1996 (Slettet)

Er der nogen der har et løsningsforslag til opg. 20? 

http://www.georgmohr.dk/mc/mc09opg.pdf


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lad os kalde urskiven centrum for C. Trekant C13 er retvinklet med vinkel 60º ved C og den korte katete C3 har længden 1. Længden C1 er derfor 2, og længden "13" er så 2·(√3)/2 = √3 .

Trekant C23 er retvinklet med vinkel 30º ved C og den lange katete C3 har længden 1. Den korte katete "23" har derfor længden 1/√3 .

Den søgte længde "12" er derfor "13" - "23" = √3 - (1/√3) = 2/√3 = 2·(√3)/3


Svar #2
07. juni 2012 af anonym1996 (Slettet)

tak :-)


Skriv et svar til: Georg Mohr 2009 opg. 20

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.