Fysik

Effekt og energi

07. juni 2012 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa, jeg sidder og er ret lost, om hvad "effekt og eneri" er for noget? Nogen der kan forklare det lige hurtigt?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2012 af anonym1996 (Slettet)

Energien [E] måles i Joule  J 
Effekten [P] måles i watt  J/s = W

P = ΔE/ΔT 
E = P * ΔT

Hvor T er tiden. 


Svar #2
07. juni 2012 af OnceUponATime (Slettet)

#1 Jeg er stadig forvirret :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2012 af anonym1996 (Slettet)

P = ΔE/ΔT 

Der skal energi til for at udføre et arbejde. Hvis du har en effekt eller en belastning, så er den bestemt ud fra, hvor lang tid denne kraft arbejder, men også hvor hårdt den arbejder, altså hvor meget energi den afgiver. 

E = P * ΔT

Energien er bestemt ud fra, hvor hårdt du belaster, og hvor lang tid du har gjort det.

Det er måske lidt kriglet forklaret, men det burde lette forståelsen.  

- 'Trekanterne' i formlerne betyder delta, som er en forskel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2012 af mathon

 

            Joules energi

                                             Eel = U·I·t                                                    enheden er J

                                             P = Eel / t = (U·I·t) / t = U·I = R·I2 = U2 / R    enheden er J/s = W

da
          U = R·I

          I = U/R


Svar #5
07. juni 2012 af OnceUponATime (Slettet)

#2 Nej, det var helt fint forklaret! :D Tak skal du have :)


Skriv et svar til: Effekt og energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.