Engelsk

Kan i finde nogle fejl på?

07. juni 2012 af straw1 (Slettet)

Find fejlene i nedenstående sætninger, ret fejlene og forklar reglerne for det grammatiske område/emne i hvert tilfælde

1)The shops closes at 5.50pm

2)He is a complete fool since he do not know how to drive

3)The customers´ have not received the goods yet

4)The handball match went good

5)The school´s roof has fallen off due to a snow storm

6)When he arrived at school had he forgotten his books

7)She has many old furnitures in her living room


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2012 af LukasPedersen (Slettet)

Det der med at forklare reglerne er jeg ikke så god til.

1. The shops close at 5.50 pm

2. He is a complete fool since he does not know how to drive

3. The customers have not received the goods yet

4. The handball match went well

5. The roof of the school has fallen off due to a snow storm

6. When he arrived at school he had forgotten his books

7. She has many old pieces of furniture in her living room


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. juni 2012 af matthie (Slettet)

1 og 2 = Kongruensfejl - dvs. der er ikke overensstemmelse mellem verballed og grundled (Mener det hedder det) - eg. med 1. The Shops = 3.p pluralis - Derfor skal close skrives uden -s - Ved Closes så er verbet i 3.p singularis.

3 = ejefald - Kan dog ik huske reglen :P

4. Gradbøjning eller forkert brug af adjectiv (Correct me if im wrong)

5. = ejefald igen - Idet der er skolens tag - lidt a la Præsidentens søn = The son of the president

6. Ordstilling evt.

7. Pas


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni 2012 af LukasPedersen (Slettet)

7'eren har noget med substantiver som furniture, money, advice osv. at gøre, der altid er i flertal, og der skal derfor f.eks. "pieces of" foran :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. juni 2012 af rakijovic

Furniture, information, money, advice er samtlige singulare tantum -- dvs. har kun singularisform*). T.o.m. gymnasiet kender I dem som utællelige navneord; uncountable nouns.

Idet de er utællelige (eller ikke har flertalsform...lidt hip som hap her), må antal gengives via some eller a piece of / pieces of (og afhængigt af kontekst også any eller no).

(Substantiver som kun har flertalsform hedder til gengæld plurale tantum – herunder kan nævnes scissors. (Én saks på dansk...men a pair of scissors på engelsk. Altid.)

_______________________________________________________

*) 'Money' kan, imidlertid, godt tage pluralisformen 'moneys', såfremt der tales om valutaer (the moneys of Denmark and Russia are krone and rubel, respectively

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. juni 2012 af Stygotius (Slettet)

Alle utællelige navneord (en udmærket betegnelse) kan sættes i flertal når betydningen skal være "slags af......"

This shop deals in many different cheeses/teas/spirits/coffees  etc. etc.


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. juni 2012 af rakijovic

This shop seems to be dealing in many different advices, then.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Skriv et svar til: Kan i finde nogle fejl på?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.