Matematik

Eksponentialfunktioner

08. juni 2012 af yo_wassap_guys (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Regneforskriften for en eksponentialfunktion er f(x) = ax
Jeg har siddet og leget lidt med nogle grafer for eksponentialfunktioner.
Hvis jeg f.eks. skriver 3x+8 skærer den y-aksen i 9. 

Generelt skærer den y-aksen i b+1 , men må der gerne være en 'b'-værdi på en eksponentialfunktion??

Mvh Mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2012 af nielsenHTX

funktionen f(x)=bax skærer y-aksen i x=0 så den skære i (0,b) så i

f(x)=1·ax  skærer i (0,1)


Svar #2
08. juni 2012 af yo_wassap_guys (Slettet)

okay :)

Så man kan ikke forestille sig at en eksponentialfunktion hedder f(x) = 2x+4 ?

Det er leddet "+4" jeg er i tvivl om.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2012 af nielsenHTX

#2 jo da

i f(x)=bax+c skærer y-aksen i x=0 så i (0,b+c) så i

f(x)=1·2x+4 skærer i (0,1+4)


Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.