Matematik

Optimering

08. juni 2012 af sifsmit (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er gået i stå i noget optimering og skal færdiggøre ligningen:

560 = 192x-12x2

Nogen der kan hjælpe?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2012 af jnl123

Du kan løse den som en 2. gradsligning (med diskriminanten):

 

-12x2 + 192x - 560 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2012 af jnl123

..eller hvad er det egentlig du skal. :) Find løsninger til ligningen eller finde toppunkter?


Svar #3
08. juni 2012 af sifsmit (Slettet)

Jeg har gjort det her ind til videre: (R(x) er rumfang)

R(x) = x(20-2x)(28-2x)
R(x) = x(560-40x-56x+4x2) = x(560-96x+4x2) = 560x-96x2+4x3
Så differentierer man:
R’(x) = 560-192x+12x2
Så løses R’(x) = 0
560-192x+12x2 = 0

Jeg har prøvet at løse den som en 2. gradsligning, men der gik noget galt. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2012 af nielsenHTX

#3 så holder svaret i #1 stadig

udregn først diskriminanten

D=b2-4ac

og brug så 2.gradsfromlen

x=(-b±√(D))/2a

(i din R'(x)=0 er a=12 b=-192 og c=560)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2012 af jnl123

 

D = (-192)2 - 4*12*560 = 9984

 

x1 = (192+√9984) / (2*12) ≈ 12,16

x2 = (192-√9984) / (2*12) ≈ 3,84


Svar #6
08. juni 2012 af sifsmit (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.