Matematik

Isolering

08. juni 2012 af Allimak28 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har stirret mig blind på denne simple opgave . Håber der er én derude der kan hjælpe :)

Isolér t :  3x + 4 = (2x+t) / t


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2012 af SuneChr

3x + 4 = (2x + t) / t

(3x + 4) / 1 = (2x + t) / t

Gang da over kors.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2012 af NejTilSvampe

t(3x + 4) = 2x + t

3xt + 4t - t = 2x

2xt + 3t = 2x

t(2x + 3) = 2x


Svar #3
08. juni 2012 af Allimak28 (Slettet)

Tak for svar! :)
forsøgte at gange over kors .. ender næsten ,med samme svar som #2 .. jeg får 3tx + 3t = 2x.  
kan man reducere mere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2012 af NejTilSvampe

#3 - Ja du kan og det er ikke nok at stoppe der.

at isolere betyder at t skal stå alene på en af siderne.

Og ja det mig der laver en fejl i #2 kan jeg så se nu :)

t(3x+4) = 2x + t

3xt + 4t - t = 2x

3xt + 3t = 2x

t(3x+3) = 2x

t = 2x/(3x+3)


Svar #5
09. juni 2012 af Allimak28 (Slettet)

Perfekt! - Mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Alternativt:

3x + 4 = (2x + t)/t = 2x/t + 1 , hvorfor

2x/t = 3x + 4 - 1 = 3x + 3 = 3(x+1) , og dermed

t = 2x/(3(x+1))


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.