Fysik

Hvad er faseforskydning?

10. juni 2012 af michaelfdk (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er der nogen der kan forklare mig hvad faseforskydning er? På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2012 af mathon

 

                     ...tænkes der på trefaset vekselspænding
     eller
                        fase i det hele taget ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. juni 2012 af mathon

                                        
                                                    u = Um·sin(ω·t+φo)           fasen = ω·t+φo

                                                     φo  er begyndelsesfasen til tiden t = 0

trefaset vekselspænding

                                                     u1 = Um·sin(ω·t)  

                                                     u2 = Um·sin(ω·t+(2π/3)

                                                     u3 = Um·sin(ω·t+(4π/3))

faseforskydningen
er         
                                                     2π/3 ≡ 120º
    


Svar #3
11. juni 2012 af michaelfdk (Slettet)

Tænker på trefasevækselspænding. Har ikke brug for formler, men mere for at vide HVAD det er. Eller tak :)


Skriv et svar til: Hvad er faseforskydning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.