Kemi

Mængdeberegning!!!

10. juni 2012 af sandia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

kan nogen hjælp med spørgsmål b og c:

Opgave 1.
 

100mL AgNO3 0,12M blandes med 150mL 0,10M CaCl2.

a) Beregn massen af dannet bundfald (AgCl).

b) Beregn [NO3-] og [Ca2+] efter sammenblandingen.

c) Det procentiske udbytte er på 73,7%. Beregn det praktiske udbytte af bundfaldet.

 

tusinde tak i forvejen:-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2012 af studienord (Slettet)

Først og fremmest har du brug for at skrive og afstemme reaktionsligningen:


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2012 af studienord (Slettet)

AgNO3 + CaCl2 → AgCl + Ca(NO3)2


Svar #3
10. juni 2012 af sandia (Slettet)

det har jeg gjort, men hvad gøre jeg bagefter. Jeg har fået at vide, at jeg skal bruge den her formel, men jeg ved ikke rigtig, hvad det er for noget:

c=n/v

(A)=nA/V

n= m/M


Skriv et svar til: Mængdeberegning!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.