Fysik

Atom

10. juni 2012 af mikkeljense (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan er det nu et atom er opbygget, jeg ved der er en elektron(negativ ladning), en proton(positivt ladning), og en neutron (neutral ladning). Men hvordan er det man finder ud af hvor mange neutroner der er? og er der altid det samme elektroner som protoner?

 

Hvis vi tager udgangspunkt i Carbon

Elektroner = 6

Protoner = 6

Neutroner = ???

og hvordan finder man ud af om et atom er negativ eller positiv????

 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2012 af yo_wassap_guys (Slettet)

For det første forstår jeg ikke hvorfor du sætter dit niveau til "Videregående" når du ikke ved noget om et atom..

6 protoner er som regel lig med 6 neutroner (på det niveau som du er på)..

Positiv eller negativ: Det afhænger af om der er flest protoner eller elektroner..
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2012 af NejTilSvampe

Antallet af neutroner afhænger af hvilken isotop der er tale om.

Du har muligvis hørt om "carbon-14 datering". Dette er en dateringsmetode der afhænger af halverings tiden af carbon isotopen 14C.  Men den mest normale isotop vi finder i naturen er 12C.

Det lille opløftede tal er antallet af neucleoner, som er det samme som summen af protoner og neutroner.

Så hvis du vil finde ud af hvor mange neutroner der er i 14C isotopen så siger du : 6 + n = 14 => n = 14 - 6 = 8

Og for 12C isotopen gælder  6 + n = 12 => n = 12 - 6 = 6.

Så svaret i #1 er ikke særlig nøjagtigt, der er i princippet ikke nogen "regler" for hvad antallet af neutroner skal være i et atom.


Skriv et svar til: Atom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.