Fysik

Hjælp

11. juni 2012 af 1234512 (Slettet) - Niveau: B-niveau

et legeme accelereres fra en begyndelsesafstand so = 4,5 m med
      begyndelseshastighed vo = 8 m/s  med en konstant acceleration på
      3 m/s2

        

beregn hastigheden efter 12 s

                 beregn vejlængden efter 12 s

Hastigheden er v = vo + a·t = (8 m/s) + (3 m/s2)·(12 s) = 44 m/s

Men hvad vil det sige at beregne vejlængden

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2012 af Philsegut (Slettet)

Går ud fra det er hvor langt legemet har rykket sig i de 12 sek. Brug stedfunktionen til at beregne vejlængden


Svar #2
11. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

s=½at2+v0t+s0

hvilket vil sige s=1/2*3*122+44+4,5=264,5m/s

Kan det passe:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2012 af Philsegut (Slettet)

Altså, s = 1/2 * 3 * 122 + 8 * 12 = 279m     (s0, sættes som nulpunkt så derfor er denne 0 - tror jeg)


Svar #4
11. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

Jamen den er jo sat til at være 4.5 m


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2012 af mette48 (Slettet)

s=½at2+v0t+s0

begyndelsesafstandso = 4,5 m
begyndelseshastighed vo = 8 m/s                                                                                               konstant acceleration a på 3 m/s2

og t = 12

s=(½*3*122+8*12 + 4,5 )m    =  216 + 96 + 4,5 m = 316,5m


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juni 2012 af Philsegut (Slettet)

Ups, 12 var ikke sat i anden på lommeregner på com, men der stod 122 istedet..... Resultatet giver 312. Ved ikke med det der s0


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.