Matematik

Varians

11. juni 2012 af sifsmit (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan udregner man varians? Jeg forstår ikke forklaringen i min matematikbog.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Variansen er den gennemsnitlige kvadratiske afvigelse. Variansen for en middelværdi <x> er således

var = (1/n)·∑nj=1 (xj - <x>)2 , hvor

<x> = (1/n)·∑nj=1 xj

og man ser, at

var = (1/n)·∑nj=1 xj2 + (1/n)·∑nj=1 <x>2 - 2·(1/n)·∑nj=1 xj·<x>

      = (1/n)·∑nj=1 xj2 + <x>2 - 2<x>2

      = (1/n)·∑nj=1 xj- <x>2


Skriv et svar til: Varians

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.