Kemi

Molær

12. juni 2012 af theV - Niveau: 9. klasse

Hejsa!

Har læst mit kemi/fysik igennem... er kommet over dette molær.

 

Er der en venligtsindet der kan forklare det? :) og forklare HVORDAN man finder ud af hvor meget fx Saltsyre man skal blande i 1l vand,

 

tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2012 af Anxyous (Slettet)

Molær bruger man som 'molær koncentration', dvs. hvor mange mol stof der er opløst per volumen vand. Enheden er M = mol/L

Der gælder sammenhængen

c = n/V

hvor c er koncentrationen, n er stofmængden, og V er volumenet af vandet. Hvis stofmængden er i mol, og volumenet er i L, bliver koncentrationens enhed M.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2012 af mathon

    molmassen af HCl er
                                                    sum({1,1}*{1.008,35.453}) g/mol = 36,461 g/mol


Skriv et svar til: Molær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.