Matematik

Halveringskonstanten

12. juni 2012 af Ohms (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at løse følgende opgave?
En eksponentielt aftagende funktion er givet ved f(t)= 100 * e ^ (-0,2 * t)

- find halveringskonstanten

På forhånd kender jeg formlen for halveringskonstaten 

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2012 af nielsenHTX

f(x)=bax

har halveringskonstanten  

T½=log(0,5)/log(a)

din f(t) er på formen f(t)=bekx    sammenlignet med f(x) er b=b og a=ek

altså er halveringskonstanten

T½=log(0,5)/log(ek)


Svar #2
12. juni 2012 af Ohms (Slettet)

Tusind tak! Det var en rigtig stor hjælp. Havde ikke gennemskuet at a= e^k. Jeg  troede kun at det var a= e 


Skriv et svar til: Halveringskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.