Matematik

Hjælp til bevis

12. juni 2012 af geldo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

HJÆLP med forklaring af bevis...

Vedhæftet fil: kom.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal vise, at (n-1r-1) + (n-1r) = (nr) .

Vi har for venstresiden

(n-1r-1) + (n-1r) = (n-1)!/((r-1)!·(n-r)!) + (n-1)!/(r!·(n-r-1)!)

                         = r·(n-1)!/(r!·(n-r)!) + (n-r)·(n-1)!/(r!·(n-r)!)

                         = (r + (n-r))·(n-1)!/(r!·(n-r)!)

                         = n·(n-1)!/(r!·(n-r)!)

                         = n!/(r!·(n-r)!)

                         = (nr)


Skriv et svar til: Hjælp til bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.