Almen studieforberedelse (AT)

Udregning af gennemsnit

13. juni 2012 af Arbejder22 (Slettet)

Hej

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til udregning af gennemsnit.

Jeg prøver at udregne mit gennemsnit som jeg har indtil nu, jeg er bare i tvivl om hvordan man gøre det. Jeg ved at C – fag tæller 1, B – fag tæller 1,5 og A – fag 2.
 

Jeg har fået:
Fysik B = 7
Kemi B = 7
Naturvidenskab = 10
Drama = 10
SSO = 7
 

Har fået at vide at alle mine karakter bare ikke drama, de vægter 1,5 og det står der også på den plan jeg har fået udleveret. Da jeg ikke har fået års karakter gennem året så må udregningen af mit gennemsnit vel være:
 

7·1,5+7·1,5+10·1,5+10+7·1,5=56,5
56,5/2 = 11,3
 

Er det så mit gennemsnit indtil nu?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2012 af bayarea (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Hvordan skulle dit gennemsnit kunne være højere end nogle af de karakterer, du har fået? Det er jo ikke realistisk. Når nogle fag vægter med mere end 1, skal du også dividere den endelige sum med den fulde vægtning.

Antaget af dine vægtningsangivelser er korrekte, vil regnestykket være:

((7*1,5)+(7*1,5)+(10*1,5)+(10*1)+(7*1,5)) / (1,5+1,5+1,5+1+1,5) = 8,1

Med andre ord er dit nuværende gennemsnit 8,1.


Svar #2
13. juni 2012 af Arbejder22 (Slettet)

Okay ja det kan jeg selvfølgelig godt se, mange tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. juni 2012 af biolover (Slettet)

Ellers kan den her side bruges. http://softit.dk/snit.asp

Du vælger blot de fag har, og indsætter de karakterer du har fået 


Skriv et svar til: Udregning af gennemsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.