Matematik

Matematikhjælp!!

13. juni 2012 af jetaimefrance93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået et spørgsmål der lyder at jeg skal definere differentiabilitet. Nogen der kan hjælpe? Please. Samt nogle regneregler for differentialkvotienr, 1 regneregel er nok. 

 

Jeg vil gerne have det forståeligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Formuler tre-trinsreglen, der beskriver, hvad det vil sige, at en funktion er differentiabel. Af regneregler kan man vise

(f(x) + g(x))' = f '(x) + g(x) , og

(f(x) · g(x))' = f '(x)·g(x) + f(x)·g'(x)

Disse kan vises ved at benytte tre-trinsreglen, hvor man antager, at f(x) og g(x) er differentiable.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2012 af Andreww (Slettet)

#1

Du mangler lige et "mærke" i den første ligning.  (f(x) + g(x))' = f '(x) + g'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, selvfølgelig. Tak skal du have.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2012 af Andreww (Slettet)

Nu hvor vi er ved emnet. Er følgende korrekt:

En funktion er kontinuert i et punkt, når lim(f(x)) for x-->a = f(a)

Og funktionen er da kontinuert i hele intervallet I = ]a;b[ når førnævnte grænseværdi er gældende i alle x∈f(x)

Hvilket så henleder til at alle differentiable funktioner derfor er kontinuerte ? Men ikke omvendt ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er stort set korrekt. Funktionen er kontinuert i intervallet ]a;b[ , når den er kontinuert for ethvert
x ∈ ]a;b[ (ikke f(x)).


Skriv et svar til: Matematikhjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.