Kemi

Om mængdeberegning?!

14. juni 2012 af l0uisen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har fået en eksamensopgave (som skal fremlægges) bestående i at fortælle om mængdeberegninger + at skulle give eksempler på beregning af stofmængder.

Nogen som evt. kan hjælpe med en ide til hvordan jeg skal starte?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2012 af HTXnørden (Slettet)

Start med at fortælle om denne formel:
n = m/M

Forklar formlen og de enkelte betegnelsers betydning.. så er du allerede godt på vej.


Svar #2
14. juni 2012 af l0uisen (Slettet)

Okay tak. Ville det være fornuftigt at, i i forlængelse med forklaringen af de enkelte begrebers betydning, at forklare begrebet mol?

altså ville jeg sige: 

Mol -> bruges til angivelse af et bestemt antal.
1 mol er den stofmængde der indeholder lige så mange stofenheder (dvs. molekyler, ioner, atomer) som der er i Catomer i 12 g C. Antallet af atomer er: 12g/12u = 12g/12•1,66•10-23 (vægten i u) = 6,02•1023, kaldet Avogadros tal. Altså er 1 Mol = 6,02•1023

Er jeg helt forkert på den?!


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2012 af Arkimedesanton (Slettet)

1. Introducer formlen for mængdeberegning: M = m/n - Forklar de forskellige størrelser

2. Eksempel på stofmængdeberegning 

3. Inddrag et forsøg, hvori mængdeberegning spiller en stor rolle. 


Skriv et svar til: Om mængdeberegning?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.