Matematik

Forklar N(t)=f(x,y)

14. juni 2012 af MikoG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

Sidder og forbereder mig til muntlig matematik eksamen i morgen.

 

Jeg kan trække et spørgsmål der lyder således; forklar N(t)=f(x,y)

 

Skal jeg så bare komme ind på hvordan man bruger niveau linjerne, beregner dem eller er der noget jeg skal forklare omkring beviset? Forstår det ikke helt

 

På forhånd, tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2012 af peter lind

Man kan ikke forklare noget om sådan en formel. Man skal først vide hvad det drejer sig om


Svar #2
14. juni 2012 af MikoG (Slettet)

#1


Man kan ikke forklare noget om sådan en formel. Man skal først vide hvad det drejer sig om

 

Emnet er lineær programmering og der står således;

Du skal redegøre for emnet Limeær programmering

[b]Del Spørgsmål[/b]
I forbindelse med din redegørelse skal du komme ind på bibetingelser, kriteriefunktionen, niveaulinjer og forklare N(t)=f(x,y)
Bemærk det er fint hvis du viser det med et eksempel. 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2012 af peter lind

Jeg er stadig ikke helt klar over hvad der menes med den formel. Det må stå i din bog, hvad der menes.

I lineær programmering har man en kriteriefunktion  f(x,y), som skal optimeres. Man kan så afsætte niveulinjer for funktionen  d.v.s. linjer der har ligningen f(x,y) = t, hvor t er et eller andet fast tal. Jeg kan ikke se hvad det har med N(t) at gøre. Det der står på højre side er et tal.


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. juni 2012 af Spinnerr (Slettet)

En funktion i 2 variable betyder at funktionen har 2 uafhængie variabler der ændre sig forskelligt alt efter hvor i dit forløb du er,
En niveaulinje tegnes ud fra en funktion i to variable, f(x,y) = ax+by+c.
En niveaulinje er fastlagt ved, at den har en bestemt værdi (et bestemt niveau), f.eks. t, og den er defineres således:
N(t): ax+by+c = t , og når y isoleres, kan man tegne linjen i et almindeligt koordinatsystem.
f.eks hvis man har en givet funktion f(x,y) = 100x + 50y er N(0) =(100x*50y=0)
50y=-100x
y= -2x
ved N(1500) = (100x*50y=1500)
50y=-100x+1500
y= -2x+30


Skriv et svar til: Forklar N(t)=f(x,y)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.