Matematik

Andengradsligning

15. juni 2012 af ededdeddy (Slettet) - Niveau: B-niveau

x2+ 8x+ 15=0
kan virkelig ikke løse den ?? har hurtig brug for hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2012 af peter lind

2. grads ligningen a*x2+bx+c = 0 løses ved at man finder diskriminanten d = b2-4*a*c.

Hvis d>0 er der løsningerne (-b±kvrod(d))/(2a)

Hvis d=0 findes der en løsning -b/(2a)

hvis d<0 er der ingen løsning


Svar #2
15. juni 2012 af ededdeddy (Slettet)

jeg har prøvet at løse den men kan ikke, da jeg får den til minus er der ingen løsning ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2012 af peter lind

Hvad får du til minus ? Hvad har du gjort ?


Svar #4
15. juni 2012 af ededdeddy (Slettet)

x+ 8x +15 = 0

64-4*1*15

64+60=124

 

-64+√124 =-26,43 

  2

 

-64-√124 = -37,5 


    2 

Jeg er lidt sikekr på der en en fejl, da der ikke, må være 2 minusser 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2012 af Andreww (Slettet)

Det er helt galt.

d = 82 - 4 ..15 = 4

x = ( -8±√4) / (2 . 1) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2012 af KlogeÅse (Slettet)

#4

Du laver en banal fortegnsregnefejl fra linje 2 til linje 3.

Prøv igen.


Svar #7
15. juni 2012 af ededdeddy (Slettet)

jeg ved virkelig ikke hvad der er galt men jeg får det her : 

d= 64 - 4 *1*15 =4 

-64 +√4 /2*1 = -62,5

-64- √4 /2*1 = 65,4

???? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. juni 2012 af peter lind

Se lige #1 eller #5 igen


Svar #9
15. juni 2012 af ededdeddy (Slettet)

har virkelig prøvet men får de begge to til minus ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. juni 2012 af KlogeÅse (Slettet)

#7

I linje 2 sætter du en forkert værdi ind for d og du regner andet led forkert.


Svar #11
15. juni 2012 af ededdeddy (Slettet)

det giver jo 4 hvordan kan det være forkeret ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. juni 2012 af mette48 (Slettet)

x2+ 8x+ 15=0

d=4 er rigtigt

(-b±kvrod(d))/(2a)

(- 8 ± √4 ) / (2*1)

du har brugt d i stedet for b da du satte ind


Svar #13
15. juni 2012 af ededdeddy (Slettet)

(- 8 +√4 ) / (2*1) = - 7

(- 8 - √4 ) / (2*1) = -9 

det er i gen 2 minus 


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. juni 2012 af KlogeÅse (Slettet)

#13

Du regner forkert.

(-8 + 2)/(2*1) = (-6)/2 = -3

(-8 + -2)/(2*1)= (-10)/2 - -5

De må begge gerne have negativ værdi.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.