Kemi

Phosphatbuffer...

16. juni 2012 af Radamel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal op i kemi mundtlig og jeg ved ikke, hvad phosphatbuffer er. Er der en som kan forklare det??

Vh Terkel


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2012 af vejgeh (Slettet)

En phosphatbuffer er en opløsning bestående af en ligevægt af H3PO4, H2PO4-, HPO42- og PO43- , som har til hensigt at sikre en konstant pH, uanset den kemiske reaktion som ellers sker i opløsningen.. Dvs., man tilsætter nogle reaktanter til opløsningen, og lader dem reagere. Bufferopløsningen sikrer, at pH er konstant under hele forløbet.

Hvis du virkelig har kemi på A-niveau, må du hellere kigge hvad der står i din bog om buffer-opløsninger... Det er rimelig at forstå i kemi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2012 af mathon

  Bjerrumdiagrammet
  som for
                                 H3PO4/H2PO4-      giver

                                            pH = 2,2 + log((1-x) / x)

                                 H2PO4-/HPO42-      giver

                                             pH = 7,2 + log((1-x) / x)

                                 HPO42-/PO43-      giver

                                             pH = 12,2 + log((1-x) / x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2012 af mathon

beregning af syrebrøk ud fra pH

                                     x = 1/(1+10pH-pKs)
                              


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2012 af studienord (Slettet)

Phosphat buffer kan også være natrium phosphat buffer som har pH 6,8- 7,5. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2012 af mathon

som jo netop er

                                 NaH2PO4 / Na2HPO4    

                                 H2PO4- / HPO42-

                                             pH = 7,2 + log((1-x) / x)                    [HPO42- ] = (1-x)·C        [H2PO4- ] = x·C

                                                                                   


Skriv et svar til: Phosphatbuffer...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.