Matematik

Begrænset vækst

18. juni 2012 af SigneBuhl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. 


Jeg sidder i den tragiske situation at jeg skal op i mundtlig matematik på onsdag, og er kørt helt fast i spørgsmålet om logistisk vækst - faktsik så meget at jeg ingen idé om hvad det er for en størrelse. 

Spøgsmålet lyder: Redegør for forskellige vækstmodeller - herunder mindst én model for begrænset vækst. 

Jeg har styr på lineær, eksponentiel osv. Bare ikke den der begrænsede - er der et klogt hoved der kan hjælpe? :-)

 

MVH Signe


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2012 af mathon

 

                           dy/dx = y·(b-ay)


Svar #2
18. juni 2012 af SigneBuhl (Slettet)

Har du muligvis noget mere "guf" du kan tilføje? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2012 af mathon

 

                                                 y ' =  dy/dx = y·(b-ay)

  er vækshastigheden
  som kan vises at være
  maksimal for
                                                y = (1/2)(b/a)
 

 


Skriv et svar til: Begrænset vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.